About.png

OM FESTIVALEN

 
 

om

The GENDERhouse Festival 2018

The GENDERhouse Festival tager Aarhus med storm i september og bringer dig en måned lang kunstfestival, der adresserer temaer af køn, seksualiteter og identiteter i dag.

Programmet spredes ud til en række af Aarhus kulturelle steder i samarbejde med teatre, museer, biblioteker, lokale kunstskoler og produktionshuse for at præsentere et udvalg af forskellige kunstneriske produktioner, der er både umiddelbare og nuancerede, og sammen skaber et diverst kulturelt og kunstnerisk perspektiv på kønstemaer. Fra banebrydende internationale forestillinger, udstillinger, fællesskabsindsatsprojekter, seminarer og workshops inviterer festivalen publikum til at gå på opdagelse og engagere sig i kunstværker, der er dristige, provokerende og frygtløse.

Festivalen støtter lokale, nationale og internationale kunstnere, der er upcomming og etableredes, ved at præsentere deres kunst i The GENDERhouse Festival programmet.

Oplev blandt andre performances af de provokerende og humoristiske performancekunstnere Lucy McCormick (UK), Travis Alabanza (UK), Dagmara Bilon (PL / UK), Tone Lorenzen (DK), Hilde Sandvold (DK) samt genopsætning af et udvalg af Himherandit Productions egne værker. Gå på opdagelse i udstillingerne Talking GENDERS Youth og Senior, og deltag i talks og workshops undervejs. .
 
Uanset seksuel orientering og identitet, kunstnerisk præference og tid, er der noget for alle, så tag en dyb indånding, tjek programmet, og oplev The GENDERhouse Festival!

The GENDERhouse Festivalen produceres af Himherandit Productions og co-produceres af Bora Bora - dans og visuelt teater.


 

 
 
 
himherandit.png
 
 

om

Himherandit Productions

Himherandit Productions er et in-house kompagnier, der co-produceres af Bora Bora - dans og visuelt teater, og ledes af kunstnerisk leder, performer og koreograf Andreas Constantinou.

I 2013 begyndte Himherandit Productions et seksårigt kunstnerisk projekt med titlen The GENDERhouse Projects om temaer indenfor maskulinitet, femininitet og alt der imellem indenfor identitet og seksualitet. Mellem 2013-2018 har Himherandit Productions skabt 7 forestillinger, et kunstnerisk mentorprogram, visuelle kunstværker og udstillinger og en række kulturelle aktiviteter, som hver især har behandlet forskellige perspektiver på køn, seksualitet og identitet.

The GENDERhouse Projects har modtaget to priser fra Statens Kunstfonds legatudvalg for Redoing GENDER (2014) og The WOMANhouse (2015) og blev udvalgt som et af Europas 20 mest spændende nye performancekompagnier ved Aerowaves16 og igen på Aerowaves17.

I 2017 blev Himherandit Productions nomineret til en Reumert i kategorien Årets danseforestilling 2017 for WoMAN & WOMAN, og i december 2017 blev Himherandit Productions performative oplevelse GARDEN rated som én af anmarks top ti bedste forestillinger af Den 4. Væg.

HHAI har turneret over det meste af Europa med The GENDERhouse forestillingerne, herunder til nogle af Europas førende danseteatre såsom The Place i London (UK), Chaillot - Theatre National de la Danse i Paris (FR) og Mercat de le flors i Barcelona (SP).

The GENDERhouse Festival rummer både et performanceprogram med genopsætning af Himherandit Productions egne produktion samt et internationalt program med gæsteperformere, der arbejder med temaer af køn, seksualitet og identitet til at gnist kunstnerisk diskurs og injicere "anderledes" i kulturlandskabet; et udstillingsprogram og et stort aktivitetsprogram fra d. 31. august til d. 27. september 2018 i Aarhus i samarbejde med en række kulturorganisationer i Aarhus

 
 
himher2.png

Mission and Vision

Himherandit Productions kunstneriske vision er at lave ambitiøse performances, der skubber, provokerer og engagerer publikum i en diskurs omkring vigtige emner. Himherandit Productions tror på en kunstnerisk frihed, der ikke er kompromitteret af populærkulturen, men i stedet adressere vigtige temaer og viser publikum, at performances kan være et rum for dem til at reflektere, skabe dialog skabe refleksion over den verden, vi lever i.

Himherandit Productions udvikler meningsfulde kulturprojekter lokalt, nationalt og internationalt og sigter mod at skabe en stemme for de marginaliserede, ignorerede, anderledes og queer. Himherandit Productions kunstneriske praksis udvikles gennem kunstnerisk, social og akademisk forskning, der resulterer i forestillinger, udstillinger og fællesskabsprojekter, der fremmer social forandring gennem kunst. Himherandit Productions bestræber sig på at berøre folks liv gennem kunsten.

 
martiniglassArtwork.png