womanwoman.png

WoMAN & WOMAN 1.1

26 - 27 September

 

om forestillingen

WoMAN & WOMAN was nominated for a Reumert Award in the category of best dance performance in 2017.

WoMAN & WOMAN er to soloværker, der præsenteres som et dobbeltprogram. Side om side blander de performance, fysisk teater og dans i en vild og visuel oplevelse. Forestillingerne er skabt i samarbejde med to kontrasterende udøvende kunstnere. Begge værker er baseret på emnet kvindelighed.

WoMAN & WOMAN 1.1 er videreudviklingen af WoMAN & WOMAN. 

WoMAN er en transformativ solo skabt og udført af Andreas Constantinou. Denne poetiske performance bruger et rigt visuelt sprog for at skabe et klart landskab af feminine ærketyper. Fra jomfruen til den gamle kvinde, mellem dyr og menneske, udfolder billederne når performeren forvandler sig inde i et intimt rum af rosenblade og græs. Den originale musik er skabt i samarbejde med den hollandske komponist Marlou Vriens. Musikken fylder teaterrummet med spøgelsesagtige ekkoer, der skifter mellem guddommelige kor-lignende melodier og stemningsfulde lydlandskaber. WoMAN er et visuelt stærkt solostykke, med en mandlig performer i en søgen efter at finde sit eget feminine selv.

WOMAN er en performance i konstant flux, der inviterer forskellige kunstnere fra forskellige seksualiteter og kønsidentiteter til at tage rollen som soloperformer og undervejs transformeres udfra deres syn på, hvad kvindelighed betyder for dem.

Inden for sin unikke struktur inviteres hver soloperformer ind i en udviklingsproces for at udtænke, omfortolke og genskabe det kunstnerisk materiale i et sæt og struktureret "play space" for at stille deres spørgsmål til, hvad det vil sige at være kvinde og tilføje deres perspektiv til en igangværende kunstnerisk kønsdiskurs om emner af kvindelighed .

WOMAN 1.1 er en kompromisløs protestpræstation og en kunstnerisk manifestation mod begrænsningerne af feminine stereotyper gentænkt, udspurgt og udført af den kvindelige feminist og performer Alice Tatge.

Den første udgave af WOMAN blev udført og udtænkt i samarbejde med transperformer Daniel Mariblanca i 2016. I fremtiden vil Himherandit Productions invitere flere soloartister til at deltage i processen, for at identificere den enkelte performers forhold til spørgsmål omkring femininitet og queer-identitet.

Side om side er disse to nye soloer en platform til at vise to forskellige perspektiver på og relationer til det feminine. En udviskning af linierne mellem hvad vi socialt opfatter som kvindelighed og en leg med de binære køns-systemer.

Awards and Achievements:
Nominated for Reumert Award in category of best dance performance in Denmark in 2017.

Press:
★★★★★★- “Beautiful and Breathtaking but also raw and brutal.” – Den 4. Væg

★★★★  “Uncompromising and androgynous an interesting commentary on not only the female gender but to both sexes.”- Aarhus Stiftstidende

 

om kunstneren

Andreas Constantinou er en koreograf, performer, singer/songwriter og billedkunstner. I begyndelsen af 2003 stiftede han Himherandit Productions.

Han har optrådt og præsenteret sin performancekunst og musikværker i teatre, gallerier, barer og festivaler i Europa og Asien siden 2004. Bl.a. på venues som The South Bank, Bonnie Bird Teater, The Place Theater, Chaillot Theatre national de la Danse, og Mercat de le flors.

I april 2015 producerede Himherandit Productions dobbeltforestillingen ReDoing GENDER og The WOMANhouse på Bora Bora – dans og visuelt teater. Førstnævnte har siden turneret rundt i verden, bl.a. på flere festivaler, og sidstnævnte blev udvalgt til at være blandt AerowavesTwenty i 2016 - tyve forestillinger med lovende kompagnier udvalgt af de over 50 europæiske dansehuse i netværket Aerowaves.

I september 2016 havde den anden dobbeltforestilling WoMAN & WOMAN premiere på Bora Bora. De blev i foråret 2017 nomineret til en Reumertpris og sidstnævnte udvalgt at være blandt AerowavesTwenty i 2017 - og hermed også vist på Spring Forward Festival i Aarhus samme år.

Uddannet ved Europas førende konservatorium for moderne dans Laban i 2003 og har siden arbejdet og samarbejdet med nogle af Europas førende kunstnere som Kitt Johnsons 'X-ACT, PunchDrunkTheatricalExperiences, Athina Vahla, CandoCo Dance Company og Uniform.

 

Information:

Titel WoMAN & WOMAN 1.1
Kunstner Himherandit Productions
Land: Aarhus, Danmark
Spillested: Bora Bora – dans og visuelt teater, Stor scene
Dato: 26 - 27 September
Tidspunkt: 19:30 - 20:45

 

 
 
womanwoman_2.png

Credits

Director/Choreographer: Andreas Constantinou
Performers: Alice Tatge, Andreas Constantinou
Originally devised and performed by: Daniel Mariblanca
Sound and Light Design: Jeppe Cohrt
Music: Philippe Jaroussky, Yom and the Wonder Rabbits, Stavros Gasparatos.