obstacle.png

O/B/S/T/A/C/L/E


& Dans, For Satan

22 September

 

Om forestillingen

Et dobbeltprogram med 2 forestillinger af Travis Alabanza (UK) og Hilde Sanvold (DK).

Om O/B/S/T/A/C/L/E:
Travis Alabanza præsenterer abstraktioner fra deres kommende solo show: en læsning, en tilståelse, et sammenbrud, en hindring i en observation af hvordan en trans-krop, en sort krop, og en krop uden for grænser og barrierer kan overleve. Hvornår er kroppen ikke længere din men deres? Hvor gode er vi til at undgå objektivisering? Hvad sker der når kroppen ikke længere ønsker at performe, men kun vil tilstå?

Om Dans, for satan:
Dans, for Satan er en humoristisk refleksion over temaerne køn og seksualitet, og det at være fanget i sit eget udgangspunkt.

En ekspressiv soloperformance, der på abstrakt vis diskuterer problematikker i det man kan kalde "det post-ligestillede samfund", hvor man i høj grad bliver fortalt at kvinder og mænd kan det samme, nemlig lige det man har lyst til.

Dans, for Satan er et spørgsmål stillet som udråbstegn. Det er en blanding af koreografens egne ord og andres tanker. Det er kaos og et forsøg på at opnå kontrol.

"Er jeg den eneste som ikke forstå forskellen på Tinder, og Pokémon Go?" - Hilde I. Sandvold

Stykket blev skabt i april 2017 ved Dansens Hus i Oslo. Forestillingen blev udvalgt af det europæiske netværk af danseteatre, Aerowaves, til at være blandt de 20 bedste nye talenter, der skal præsenteres rundt i Europa i 2018.

 

Om kunstneren

Om Travis Alabanza:
Travis Alabanza (London, UK) er en performancekunstner, forfatter, teaterproducent og general ’shit talker’. Deres arbejde bruger poesi, præstationer, lyd og tilståelser til at tale om overlevelse af sorte, etniske, trans-kroppe. I 2016/17 var de artist in residency på Tate Modern i London, og performede på flere steder såsom The Tate, V & A, ICA, Transmission Gallery, Hamburg International Festival og en kort amerikansk tour. De er blevet bemærket af Dazed, ID, Mobo og andre publikationer som en af de mest fremtrædende nye queer stemmer i Storbritannien, og er noteret af OUT som en indflydelsesrig ung LGBT + figur der baner vej for meget af diskursen for den nuværende debat om trans og kunst i UK. Deres debutbog 'Før jeg går udenfor (du elsker mig)' blev udgivet og solgt i over 19 lande, og de har fornyligt haft hovedrollen i den kritikerroste forestilling Jubilee på Royal Exchange og Lyric Hammersmith Theatre.

Om Hilde Sandvold:
Hilde Ingeborg Sandvold er en Norsk dansekunstner, med base i Danmark. Hun er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2013. Som danser har hun arbejdet med et bredt spekter af koreografer og kompagnier i Europa; Tina Tarpgaard, Ted Stoffer, David Zambrano, Edhem Jesenkovic, Kitt Johnson, Wim Vandekeybus/Ultima Vez og Andreas Constantinou for at nævne nogle. Hilde har også skabt et antal kortere soloer, vist i forskellige kontekster i Norge, Sverige, Danmark, Belgien og Irland. Eksempler på disse er, Greenpiece, Crossfade (begge produceret af Kitt Johnson/X-act), Just a stupid little piece/girl on fire, og nyligt Dans, for Satan, valgt til Aerowaves 2018.

 

Information:

Titel: O/B/S/T/A/C/L/E & Dans, For Satan
Kunstner: Travis Alabanza & Hilde Sandvold
Spillested: Åbne scene, Godsbanen
Dates: 22 September
Time: 19:30 - 20:45

 
obs_1.png

Credits

Credits: O/B/S/T/A/C/L/E
Written and Performed by Travis Alabanza
with projections by Daniel Braithwaite-Shirley.

Credits: Dans, for satan
Director/Choreographer: Hilde Ingeborg Sandvold
Performers: Hilde Ingeborg Sandvold
Music: -Costume design: - (Hilde Ingeborg Sandvold)
Light design: Martin Myrvold

Set design: - (Hilde Ingeborg Sandvold)
Text/author: Hilde Ingeborg Sandvold
Supporters and funders: Dansens Hus, Oslo (co-producers) and Dansekunst i Grenland (residency during production..)