lyst_1.png

LYST#2

31 August - 9 September

 

om forestillingen

INTIM LECTURE PERFORMANCE OM PROSTITUTION

Mørklagte vinduer og et snavset neonskilt, der lyser ”open”. Man går ind, måske igennem et klirrende krystalforhæng. Der er sikkert kaffe og Asti i venteværelset og et menukort med dansk og spansk, dildoshow og hardcore. De fleste har en idé om, hvordan det er at arbejde som prostitueret, men nu tager Teater Bæst os helt tæt på sexarbejderen og den komplekse debat, når vi åbner et pop-up bordel på 5. sal af teatret. 

I LYST#2 får publikum mulighed for selv at deltage i debatten om prostitution og blive udfordret på emnerne købesex, prostitution og sugar-dating. Sammen med performeren Eja Due stiger vi ned i en underverden hvor sex, profit, brutalitet, omsorg og kærlighed blander sig med hinanden for at se på offentlighedens forståelse af, hvem den prostituerede er.

 DIN KROP ELLER DEN HØJESTBYDENDE?
På 5. sal er en skuespillerlejlighed omdannet til et lille bordel, hvor 30 publikummer ad gangen får lov til at blive del af en yderst original lecture performance. Tilhører din krop dig selv, staten, moralisterne, feministerne, den for tiden gældende kønsmoral eller den højestbydende? To tredjedele af danskerne mener ikke man skal forbyde at købe sex, som man gør i Sverige. Samtidig mener et flertal, at prostitution er skadeligt, og hver 10. danske mand har været hos en prostitueret. Er vi dobbeltmoralske, eller er debatten for snæver? Nu går vi ind i et af de mest tabubelagte rum for at finde svar.

#Prostitution
#Samfund
#Lyst
#Moral

43% Tæt på luderen
2% Komfortzone
26% Intimt reflektionsrum
28% Slut shaming og ballondans

 

Anmeldelser


***** Scenekanten (http://scenekanten.com/anmeldelse-lyst2/)

***** Casper Koeller (https://www.facebook.com/casper.koeller/posts/10213948277878462)

ANMELDERCITATER
"Grænsesøgende teater, hvor jeg som publikum rykkes 100 km ud af min komfortzone" Scenekanten
"En lille politisk perle - og helt uden grænser.” Casper Koeller

CITATER
”LYST#2 er ikke for sarte sjæle. Når det så er sagt, er det ikke en alvorstung sag og meget tit føler publikum sig også virkeligt underholdt, for når vi taler om sexarbejde, taler vi også om lyster, fantasier og tabuer, og det er aldrig kedeligt.” Eja Due, performer

 

 

Information:

Titel: Lyst#2
Kunstner: Eja due og Lene Kreilgaard
Spillested: Svalegangen
Dato: 31 August  - 9 September
Tidspunkt: 19:30, Lørdag 16:00

 
lyst_2.png

Credits

MEDVIRKENDE: EJA DUE OG LENE KREILGAARD
IDÉ: EJA DUE
DRAMATURGISK KONSULENT: HENRIK VESTERGAARD FRIIS
KUNSTNERISK KONSULENT: HENRIK VESTERGAARD FRIIS
PRODUCERET AF: TEATER BÆST