genderhouseEx_1.png

THE GENDERHOUSE RETROSPECTIVE EXHIBITION

31 August  - 12 September

 

Om udstillingen

Himherandit Productions påbegyndte i 2013 The GENDERhouse Projects: et 6-årigt projekt kunstnerisk research projekt inddelt i kapitler, der skulle skabe forskellige perspektiver på køn, seksualitet og identitet gennem en række forestillinger og kunstneriske aktiviteter. Disse inkluderer 7 professionelle forestillinger, 3 mentorprogrammer og 3 udstillinger, der er produceret mellem 2013-2018.

I løbet af de sidste seks år er hvert GENDERhouse-kapitel blevet dokumenteret gennem fotografi, video og skrifter. Udstillingen Retrospective er en unik mulighed for publikum for at gå på opdagelse i Himherandit Productions' arbejde.

 

om kunstneren

Andreas Constantinou er en koreograf, singer/songwriter og billedkunstner. I begyndelsen af 2003 stiftede han Himherandit Productions.

Han har optrådt og præsenteret sin performancekunst og musikværker i teatre, gallerier, barer og festivaler i Europa og Asien siden 2004. Bl.a. på venues som The South Bank, Bonnie Bird Teater, The place Theater, Theatre Chaillot, og Mercat de le flors.

I april 2015 producerede Himherandit Productions dobbeltforestillingen ReDoing GENDER og The WOMANhouse på Bora Bora. Førstnævnte har siden turneret rundt i verden, bl.a. på flere festivaler, og sidstnævnte blev udvalgt til at være blandt AerowavesTwenty i 2016 - tyve forestillinger med lovende kompagnier udvalgt af de over 50 europæiske dansehuse i netværket Aerowaves.

I september 2016 havde den anden dobbeltforestilling WoMAN & WOMAN premiere på Bora Bora. De blev i foråret 2017 nomineret til en Reumertpris og sidstnævnte udvalgt at være blandt AerowavesTwenty i 2017 - og hermed også vist på Spring Forward Festival i Aarhus samme år.

Uddannet ved Europas førende konservatorium for moderne dans Laban i 2003 og har siden arbejdet og samarbejdet med nogle af Europas førende kunstnere som Kitt Johnsons 'X-ACT, PunchDrunkTheatricalExperiences, Athina Vahla, CandoCo Dance Company og Uniform.


 

 

Information:

Titel: The GENDERhouse Retrospective Exhibition
Kunstner: Himherandit Productions
Land: Aarhus, Denmark
Udstillingsted: Godsbanen Foyer
Dato: 31 august  - 12 September
Tidspunkt: Godsbanen åbningstider

 
genderhouseEx_2.png

Credits

Retrospective Exhibition:
Directors/Artists: Andreas Constantinou
Photography: Allan Hogholm