genderhouseEx_1.png

THE GENDERHOUSE RETROSPECTIVE EXHIBITION

31 August  - 12 September

 

Om udstillingen

Himherandit Productions påbegyndte i 2013 The GENDERhouse Projects: et 6-årigt projekt kunstnerisk research projekt inddelt i kapitler, der skulle skabe forskellige perspektiver på køn, seksualitet og identitet gennem en række forestillinger og kunstneriske aktiviteter. Disse inkluderer 7 professionelle forestillinger, 3 mentorprogrammer og 3 udstillinger, der er produceret mellem 2013-2018.

I løbet af de sidste seks år er hvert GENDERhouse kapitel blevet dokumenteret gennem fotografi, video og skrifter. I Retrospektiv udstillingen kan publikum gå på opdagelse i de sidste 6 års arbejde med et udvalg af bagved scenerne, tanker og overvejelser fra de kunstneriske processer og research, og et indblik i hvad The GENDERhouse Projects har ført med sig for Himherandit Productions mellem 2013 og 2018 og viklingen af Himherandit Productions unikke kunstneriske sprog.

 

om kunstneren

Andreas Constantinou er en koreograf, singer/songwriter og billedkunstner. I begyndelsen af 2003 stiftede han HIMHERANDIT Productions.

Han har optrådt og præsenteret sin performancekunst og musikværker i teatre, gallerier, barer og festivaler i Europa og Asien siden 2004. Bl.a. på venues som The South Bank, Bonnie Bird Teater, The place Theater, Theatre Chaillot, og Mercat de le flors.

I april 2015 producerede HIMHERANDIT dobbeltforestillingen "ReDoing GENDER" og "The WOMANhouse" på Bora Bora. Førstnævnte har siden turneret rundt i verden, bl.a. på flere festivaler, og sidstnævnte blev udvalgt til at være blandt AerowavesTwenty i 2016 - tyve forestillinger med lovende kompagnier udvalgt af de over 50 europæiske dansehuse i netværket Aerowaves.

I september 2016 havde den anden dobbeltforestilling "WoMAN" og "WOMAN" premiere på Bora Bora. De blev i foråret 2017 nomineret til en Reumertpris og sidstnævnte udvalgt at være blandt AerowavesTwenty i 2017 - og hermed også vist på Spring Forward Festival i Aarhus samme år.

Uddannet ved Europas førende konservatorium for moderne dans Laban i 2003 og har siden arbejdet og samarbejdet med nogle af Europas førende kunstnere som Kitt Johnsons 'X-ACT, PunchDrunkTheatricalExperiences, Athina Vahla, CandoCo Dance Company og Uniform.


 

 

Information:

Titel: The GENDERhouse Retrospective Exhibition
Kunstner: Himherandit Productions
Land: Aarhus, Denmark
Udstillingsted: Godsbanen Foyer
Dato: 31 august  - 12 September
Tidspunkt: Godsbanen åbningstider

 
genderhouseEx_2.png

Credits

Retrospective Exhibition:
Directors/Artists: Andreas Constantinou
Photography: Allan Hogholm