genders_senior.png

Talking GENDERS Senior Exhibition / Landscapes

31 August - 25 September

 

Om udstillingen

Talking GENDERS Senior Exhibition viser en helt ny syv skærms videoinstallation med titlen "Landskaber" installeret i Udsigten på Dokk1.

"Landskaber" redesigner 'den måde, vi ser på og oplever aldrende organer og identiteter i dag. Vi samler specifikt en række forskellige LGBTQIA + seniorer fra forskellige lande for at postulere mellem vores forskelle og vores ligheder mellem vores kroppe og vores landskaber.

"Landskaber" præsenterer 'en tvetydig, visceral og poetisk panoramisk visuel horisont, bygget op af en samling af forskellige seniororganer. I mikroskopiske detaljer kombinerer forskellige former som kurver morph i bakker, ben i bjerge og skind i jordbunden, der pulserer med åndedræt.


Om kunstneren

Andreas Constantinou er en koreograf, singer/songwriter og billedkunstner. I begyndelsen af 2003 stiftede han HIMHERANDIT Productions.

Han har optrådt og præsenteret sin performancekunst og musikværker i teatre, gallerier, barer og festivaler i Europa og Asien siden 2004. Bl.a. på venues som The South Bank, Bonnie Bird Teater, The place Theater, Theatre Chaillot, og Mercat de le flors.

I april 2015 producerede HIMHERANDIT dobbeltforestillingen "ReDoing GENDER" og "The WOMANhouse" på Bora Bora. Førstnævnte har siden turneret rundt i verden, bl.a. på flere festivaler, og sidstnævnte blev udvalgt til at være blandt AerowavesTwenty i 2016 - tyve forestillinger med lovende kompagnier udvalgt af de over 50 europæiske dansehuse i netværket Aerowaves.

I september 2016 havde den anden dobbeltforestilling "WoMAN" og "WOMAN" premiere på Bora Bora. De blev i foråret 2017 nomineret til en Reumertpris og sidstnævnte udvalgt at være blandt AerowavesTwenty i 2017 - og hermed også vist på Spring Forward Festival i Aarhus samme år.

Uddannet ved Europas førende konservatorium for moderne dans Laban i 2003 og har siden arbejdet og samarbejdet med nogle af Europas førende kunstnere som Kitt Johnsons 'X-ACT, PunchDrunkTheatricalExperiences, Athina Vahla, CandoCo Dance Company og Uniform.

 

Information:

Titel: : Talking GENDERS Senior Exhibition / Landscapes
Titel Installation: Landscapes
Kunstner: Himherandit Productions
Udstillingsted: Dokk1 / The View
Dato: 31 August - 25 September
Tidspunkt: Dokk1 Åbningstider

 
senior.png

Credits

Directors/Artists: Andreas Constantinou, Dagmara Bilon
Video Artist: Christoffer Brenke
Editing: Christoffer Brenke
Performers: Manuela Solvez, Leslie Stuart Tate, Geoffrey Lilley, Carol Mcintosh, Henning Silberg, Troels Jørgensen, Mary-Ann Næsted Nilsen, Teresa Albor
Installation Artist: Jeppe Cohrt
Music: marlou vriens